Hızlı başvuru sayfaları
Günlük planlama için temel adımları, bir GTD incelemesini ve Big View kontrollerini el altında tut. Bu kısa sayfalar, tam rehberlerdeki aynı talimatları kullanır.
GTD gözden geçirme kontrol listesi
Bir sonraki adımda ne olacağına karar vermek için GTD kullanın
- GTD organizasyonu istiyorsanız, Ayarlar → Genel → Organizasyon bölümünde GTD Kullan seçeneğini açın.
- Workflow → Gelen Kutusu’nu açın ve yakalanan taahhütleri işlemek için Netleştir seçeneğini seçin.
- Her kayıt için ne anlama geldiğine karar verin, bir durum seçin, gerekli düzenlemeleri yapın ve Kaydet. Atla seçeneği, kaydedilen kaydı değiştirmeden bırakır.
- Hazır olan işleri seçmek veya başka bir durumun kendi karar türünü incelemek istediğinizde Sonraki Eylemleri kullanın.
- Tüm öğeleri aç → Daha geniş bir inceleme için öğeleri gözden geçir. Yolda durursan aynı bağlamda İncelemeye devam ederek geri dön.
Zamanlama ve tamamlamayı ayrı ayarlayın
Bir taahhüt belirli bir zamana ait olduğunda tarih ve hatırlatıcı seçin. Planlanmış kendiliğinden tarih sağlamaz. Beklemede olanlar, kendi takibiniz için bir hatırlatıcıya sahip olabilir ve Sonraki Eylemler, ne zaman harekete geçeceğinize karar verene kadar tarih atanmadan kalabilir.
Sınıflandırmayı değiştirmek için, kaydedilmiş bir satırın Durum menüsünü kullanın veya Düzenle → Durum ve Kaydet’i düzenleyin. Tamamlanmış bir kayıt, yeniden sınıflandırıldığında tamamlanmış olarak kalır. GTD kapatmak, kaydedilmiş durumları korur ve normal Tüm görünümünü geri getirir, böylece planlamanızın geri kalanı kullanılabilir kalır.
Bitirmeden önce
- Seçilen durum, her incelenen kayıtla ne yapılması gerektiğini belirtir.
- Tarih ve hatırlatıcı saatleri, gerçek bir zaman taahhüdü olduğunda ayarlanır.
- Aktif projelerin bir sonraki eylemi vardır ve gözden geçirme adımları kasıtlı olarak kaydedilir veya onaylanır.
Big View dokunmatik ve uzaktan kumandalar
Big View içinde planları keşfedin ve yeniden düzenleyin
- Big View'i Ana Sayfa'nın Daha Fazla menüsünden veya Ana Sayfa'da iki parmakla sıkıştırma hareketiyle açın.
- İçeriğini açmak için bir Alan, Proje veya Liste küresine dokunun; bir Görev küresine dokunarak detaylarını görüntüleyin.
- Yakınlaştırmak için sıkıştırma hareketini dışa doğru yapın ve yakınlaştırılmış görünümü taşımak için boş alana sürükleyin.
- Geriye doğru yakınlaştırmak için sıkıştırma hareketini içe doğru yapın. Tamamen uzaklaştırıldıktan sonra, bir seviye geri dönmek için tekrar sıkıştırın; kök seviyedeyken bu Big View'i kapatır.
- Yeniden düzenlerken, bir küreyi almak için uzun basın, ardından başka bir küreye sürükleyin ve önerilen sonucu inceleyin.
İlgili çalışmaları birleştirin veya bir kap içine taşıyın.
“Bir lamba seç” ve “Bir raf sipariş et” ayrı Görev alanları olduğunu varsayalım. Birine uzun basın ve kaldırılana kadar bekleyin, sonra diğerinin üzerine sürükleyin. İki Görevi birleştirmek bir Liste oluşturur. Yeni Listeye düzenleyicisinde kullanışlı bir ad verin ve onaylamak için Kaydedin. İptal etmek, iki orijinal alanı geri getirir.
İki Liste bir Proje hâline gelir; iki Proje bir Alan hâline gelir. İki Alan birleşmez. Farklı türlerde, Mement yeni bir kapsayıcı sunabilir veya küçük türü büyük olanın içine taşıyabilir. Bir Görevi mevcut bir Projeye taşımak, yeni bir kapsayıcı oluşturmadan veya isim düzenleyiciyi açmadan yerini değiştirir.
Eğer birleşen sonuç mevcut kapsayıcı içinde kalamazsa, Mement bir seviyeye yükseltmeden önce sorar. Örneğin, bir Listedeki iki Görev başka bir Liste üretir, bu da o Listenin dışında olmalıdır. Onaylamadan önce önerilen konumu okuyun; yapınızı ifade etmiyorsa iptal edin.
Cihazınızdaki kontrolleri kullanın
Apple TV'de, Big View birincil arayüzdür. Seçmek bir küre açar, Geri veya Menü bir seviye geri gider ve uzun bir Seçim, Oluştur, Düzenle veya Birleştir gibi işlemleri açar. Telefonun sıkıştırma hareketlerini uygulamak yerine bu uzaktan kumanda işlemlerini takip edin.
VoiceOver ve diğer desteklenen yardımcı teknolojiler mekansal sürükleme olmadan açma, oluşturma, birleştirme ve çıkış işlemleri sağlar. Azaltılmış Hareket önemsiz hareketleri kaldırır. Ana uygulama platformlarında, normal editörler de ebeveynleri seçmek ve planlarınızı düzenlemek için kullanılabilir durumda kalır.
Bitirmeden önce
- Mevcut seviyeyi tanıyorsunuz ve nasıl geri döneceğinizi veya çıkacağınızı biliyorsunuz.
- Aktif Alan, düzenlemeyi planladığınız kayıtları içerir.
- Yerleştirme veya kombinasyon sonucunu okudunuz ve yeni oluşturulan herhangi bir kabı kaydettiniz.